Zdarec děcka, v dnešním článku bych vám chtěl popsat nějaké základy o vaření jídla. Nejdříve si musíme určit náš kuchařský vzor. Jako vzor bych si určil českou kuchařskou legendu, Zdendu Pohlreichů. Ovšem je zde menší háček, Zdenda má na vaření velký prachy a vydělává na tom miliony, my musíme vařit co nejlevnějc, ale co nejlíp takže náš vzor nemůže být Láďa Hruška. Když budeme vařit levně tak už máme jeden bod ve kterém jsme lepší než Zdenda. Za prachy, který on potřebuje na jeden oběd pro dva, my uvaříme jídlo na celej výlet pro půlku oddíl a ještě k tomu si můžeme zajít třeba do aquáče.
Takže teď si řeknem nějáký finty pro levný nakupování. Pokud vidíte nějakou slevu, hned těm leťte a nemusíte se bát. Jste silnější než důchodce s hůlkou, kterej je taky velkej lovec slev, takže ho kdyžtak přeperete, když se budete rvát třeba o těstoviny Panzany v akci.
Tož těstoviny jsou v naší tlupě hodně diskutované téma. Zeptejte se sami sebe, co se na vaření těstovin asi tak dá pokazit? No třeba že je dáte do studený vody, nebo že je neosolíte. A co nám k vaření těstovin řekne Zdenda? Zdenda říká že těstoviny se nedají nikdy přesolit, takže se toho nebojte. Ale zase jako s mírou jo, aby měli s čím solit i ostatní.
Dalží žrádlo co je v našem gangu hodně in jsou kaše. I přesto jak mega je děláme, skoro pokaždé ju spálíme, a Zdenda si nad tím musí trhat vlasy. Proto už žádný nemá. Takže jestli chcete zase vidět Zdendu s kadeřema na hlavě tak tu kaši nevařte na plný kule a nepřipalte ji!!!
Jako další essen k snídani vaříme dost často nějákou tu polívku. Ty jsou celkem v chillu na vaření obvzlášť jestli je z pytlíku. Jediný na co si dávejte bacha aby jste tam nenalili moc vody. Neni to proto že by jsme byli tak chudý že nemáme ani na vodu ale proto, že pak ta polívka nemá pořádnej šmak.
Další věci který by nám Zdenda mohl vytknout jsou takový úplná základy. Víte třeba jak se správně vaří rýže? Musíte ji pořádně propláchnout, dost osolit a hlavně tam nalít dost vody. Nebo třeba vařit ve více hrncích. Nevíte proč? Není to, že chcete udělat víc zábavy pro svoje kamarády až to budou muset mýt, ale proto, že se jídlo poté snadněji vaří.
Tááák to je asi všechno k tomu jak se stát pořádným oddílovým masterchefem. Teď už snad stačí dodat jen to že když budete nandavat jídlo že musíte mít úsměv od ucha k uchu.
Honza